ua en ru

Київрада не ухвалила план поповнення бюджету Києва на суму до 1,12 млрд грн

Київська міська рада не ухвалила план поповнення бюджету Києва, ефект від якого може скласти до 1,12 млрд грн.

Київська міська рада не ухвалила план поповнення бюджету Києва, ефект від якого може скласти до 1,12 млрд грн. За данное решение проголосовало лишь 50 депутатов, передает корреспондент РБК-Украина.

"Головне наше завдання - не допустити подальшого сповзання в бюджетну яму. Тут ми хочемо бачити підтримку своїх колег, а не палиць в колеса", - заявив голова бюджетної комісії Андрій Странніков.

За словами депутата, план передбачає скорочення витрат та план заходів щодо збільшення надходжень. Відповідно, очікування від скорочення витрат становлять 263,8 млн грн а від додаткових надходжень - 854 млн грн.

Зазначимо, що проект рішення викликав нарікання з боку ряду фракцій, що складають меншість. Основна претензія - непогоджений проект рішення з громадою та депутатами.

"Я цей документ отримав на самій комісії в порушення норм регламенту. Ознайомитися на місці з ним було неможливо, так як цей документ вимагає включення громадськості та громадських організацій. На президії це питання розглядалося, але його не включили до порядку денного. Тому ми були переконані, що це питання не буде розглядатися. Можливості вивчити цей серйозний документ не було ні у кого з депутатів. Тому сьогодні ми будемо голосувати за "кота в мішку", - заявив член постійної бюджетної комісії Київради від партії "Демократичний Альянс" Василь Гацько.