ua en ru

Київрада попросила переглянути прожитковий мінімум

Київська міська рада попросив переглянути прожитковий мінімум. На сьогоднішньому засіданні Київради депутати підтримали проект рішення про визнання статей 7 та 8 закону України про держбюджет такими, що не відповідають дійсності і порушують права територіальної громади міста Києва, передає прес-служба Київради.

У проекті рішення зазначено, що станом на 1 січня 2015 року середній мінімум прожиткового мінімуму киян становить 1176 грн.
"Невідповідність встановленого прожиткового мінімуму реальному значно впливає на реалізацію соціальної політики в Україні в цілому, спотворює фактичний стан справ у бюджетній сфері, суперечить основним принципам бюджетної системи України, порушує схему формування доходів і видатків бюджету міста Києва, що порушує права та інтереси територіальної громади столиці", - зазначив депутат-доповідач по вказаному питанню Володимир Гончаров.

Цим рішенням Київрада доручила своєму виконавчому органу (КМДА) звернутися до Президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів з вимогою коригування прожиткового мінімуму у відповідності з економічним станом у країні.

Нагадаємо, в Україні в 2015 р. мінімальна зарплата становитиме 1218 грн.