ua en ru

Київрада планує збільшити видатки на медицину

На сьогоднішньому засіданні Київрада внесе зміни в бюджет столиці, передбачивши збільшення витрат на медицину. Про це на брифінгу повідомила секретар Київради Галина Герега.

"16,4 млн грн будуть спрямовані на придбання інсуліну і витратних матеріалів для гемодіалізу та перинатального діалізу. На 5 млн грн будуть придбані паливно-мастильні матеріали для "Швидких", для надання невідкладної медичної допомоги", - повідомила Герега.

Крім того, Київрада внесе зміни до бюджету міста щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплоенергію та централізоване водопостачання та водовідведення. Зазначимо, місто отримає 3,4 млрд грн на ці цілі з держбюджету.

Ще 10 млн грн буде передбачено для виплати надбавки працівникам медичної галузі в Дніпровському та Дарницькому районах Києва, оскільки саме в цих районах втілюються пілотні проекти з реформування системи охорони здоров'я.

Крім того, будуть внесені зміни в комплексну цільову програму "Київ спортивний" на 2012-2015 рр., Що дозволить забезпечити участь київських спортсменів у міжнародних змаганнях. В цьому році, за словами Гереги, на їх участь у змаганнях передбачається виділити 2,5 млн грн, а на зарплату спортсменів-інструкторів - 871 тис. грн.