ua en ru

Київрада планує урізати на 2 млрд гривень видатки на соціально-економічний розвиток

Київрада планує урізати на 2 млрд гривень видатки на соціально-економічний розвиток Фото: Андрій Странніков

У 2015 році на ці потреби витратили 3,5 млрд гривень

Київська міська рада планує виділити на Програму соціально-економічного розвитку на 2016 рік на 2 млрд гривень менше, ніж було витрачено в 2015 році. Про це журналістам повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, член фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Андрій Странніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"1,5 млрд (гривень, - ред.) планується. Це ті об'єкти, які вже безпосередньо у нас будуть пусковими в наступному році",- розповів депутат.

За його словами, відповідну програму в 2015 році закладалася орієнтовно така ж сума, однак на кінець року Київрада виділила 3,5 млрд гривень.

"Ми почали з мінімуму, а вийшли майже на 3,5 млрд",- додав він.

Странніков пояснив, що відповідна програма фінансується за рахунок коштів спецфонду бюджету міста, який наповнити в нинішній ситуації складно. Щоб знайти кошти, депутати змушені переводити їх з загального фонду бюджету міста в спеціальний.

В рамках програми в 2016 році планується профінансувати капітальні ремонти житлового фонду, прибудинкових територій, доріг, будівництво і розробку проектів.

"У цьому році у нас було багато витрачено на капітальні ремонти. Це - капітальний ремонт житлового фонду і прибудинкових територій, доріг, асфальтування... В наступному році на капремонти, можливо, піде трошки менше, тому що багато чого було відремонтовано в цьому році і більше буде на капітальні видатки на будівництво, на перспективне проектування",- додав він.

Нагадаємо, проект бюджету Києва на 2016 рік передбачає доходи 25,5 млрд гривень і витрати 24 млрд гривень.