ua en ru

Київрада не підтримала рішення про ведення міського земельного кадастру (доповнення)

Депутати Київради не підтримали рішення про ведення міського земельного кадастру. Дане рішення підтримали 58 депутатів з 89 зареєстрованих у залі засідань, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом рішення передбачалася організація електронної геоінформаційної системи та бази даних, яка б забезпечувала збирання, обробку, аналіз, моделювання даних і відображала стан використання та охорони земель комунальної власності Києва.

Згідно з проектом рішення, за ведення кадастру відповідає департамент земельних ресурсів Київської міської ради, а перелік земель вносити в нього зобов'язане головне управління земельних ресурсів Київради.

Необхідність розробки проекту міського земельного кадастру викликана необхідністю створення власної міської бази даних про землі столиці для забезпечення вирішення питань передачі земельних ділянок у власність або у користування, а також для встановлення місця розташування об'єктів землеустрою на території міста, їх меж, розмірів, статусу, грошової оцінки.

Також згідно проекту рішення, у разі його прийняття, рекомендувалося органам державної податкової служби використовувати дані земельного кадастру міста при нарахуванні плати за землю в столиці.

Читайте також: Київрада прийняла рішення про розширення меж Києва на 2 тис. га