ua en ru

Київрада може сьогодні змінити форму надання права оренди на нерухомість комунальної власності, - ПР

Лідер фракції "Партія регіонів" у Київраді Олексій Омельяненко прогнозує, що сьогодні в залі Київради викличе полеміку проект рішення, згідно з яким буде змінено форму надання права оренди на об'єкти нерухомості, що знаходяться в комунальній власності міста Києва. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
"Питання, яке викличе полеміку в залі, стосується зміни форми надання права оренди на об'єкти нерухомості, що знаходяться в комунальній власності міста. Буде запропоновано варіант, коли договори оренди затверджуються на комісії з питань майна і після цього затверджуються за розпорядженням районів", - сказав Омельяненко .
Він уточнив, що на підставі таких рішень можуть бути підписані договори оренди, а рішення Київради для залагодження таких питань буде непотрібним. "Це викликано в першу чергу тим, що досить великий обсяг таких питань було передано з районів в місто Київ, коли відбулася ліквідація районів, і для того, щоб розвантажити депутатський корпус від тих питань, які можуть вирішуватися на районному рівні, буде зроблена спроба такоъ зміни ", - сказав Омельяненко.
Він спрогнозував, що більшість питань порядку денного будуть прийматися Київрадою для того, щоб привести у відповідність внутрішні документи з тими законами, які були проголосовані у ВР, підписані Президентом України і вступили в силу: "Ті нормативні документи, які у нас на місцевому рівні є, повинні бути приведені у відповідність з тими законами, які вступили в силу", - підкреслив Омельяненко.