ua en ru

Київрада 19 березня планує розглянути заборону на відключення гарячої води влітку

Київрада завтра, 19 березня, на пленарному засіданні розгляне як невідкладне питання щодо заборони припинення гарячого водопостачання в м.Києві. Про це повідомили у прес-службі столичної міськради.

Згідно із проектом рішення, теплопостачальним організаціям міста Києва буде заборонено припиняти послуги із централізованого постачання гарячої води в дошкільних і навчальних закладах, установах охорони здоров'я, соціально-медичних закладах, підпорядкованих департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА), і в житловому фонді при виникненні заборгованості за спожиті комунальні послуги та енергоносії.

Крім того, як невідкладні будуть внесені наступні рішення: про повернення вул. Смирнова-Ласточкіна у Шевченківському районі історичної назви - Вознесенський узвіз, про створення тимчасової контрольної комісії Київради з питань контролю за діяльністю виконавчого органу КМР (КМДА) та комунальних підприємств у сфері розміщення реклами, а також рішення про заходи щодо недопущення порушення прав споживачів суб'єктами господарювання, виконавцями послуг із центрального водопостачання в місті Києві.

Відповідні проекти рішень були обговорені в ході президії Київради 17 березня.
Загалом у порядку денному, крім невідкладних, 72 питання:

11 загальних питань, 20 питань розділу "Власність", 11 питань розділу "Клопотання", 6 запитань розділу "Надання", 7 питань - "Поновлення", 8 питань - "Клопотання громадян" 4 питання - "Громадяни", 2 питання - " Відмова у наданні", 1 питання - "Продаж", 1 питання - "Затвердження проекту землеустрою", 1 питання - "Приватизація". Слід зазначити, що в розділі "Надання" не передбачено ні виділення земельних ділянок під забудову.

"Порядок денний не великий. Спірних питань, на мою думку, не має. Всі зауваження та пропозиції депутати озвучили на погоджувальній раді та президії. Сподіваюся на конструктивну роботу депутатського корпусу. Вчергове звертаюся до колег-депутатів - дотримуйтесь регламенту і при виступі укладайтеся в одну хвилину, не витрачайте ні свій час, ні час киян", - зазначив заступник міського голови - секретар Київради Олексій Резніков.

Раніше повідомлялося, що комісія Київської міськради з питань охорони здоров'я та соціальної політики підтримала проект рішення про заборону припинення відключення гарячої води у столиці в літній період.