ua en ru

У Київській області затримали суддю на хабарі у 1 тис. євро

У Київській області затримали суддю на хабарі у 1 тис. євро Фото: НАБУ (twitter.com_nab_ukr)

Суддю Броварського міськрайонного суду викрили на хабарі

У Київській області затримано суддя Броварського міськрайонного суду за отримання неправомірної вигоди в 1 тис. євро. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"14 червня 2017 року детективи НАБУ спільно з співробітниками Департаменту захисту економіки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали суддю Броварського міськрайонного суду Київської області при одержанні неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, суддя вимагав хабар у приватного підприємства за винесення уточнюючого рішення на його користь у справі про вилучення органами Державної фіскальної служби у цієї компанії 13,5 тис. тонн пального. За це суддя планувала отримати 1 тис. євро.

altaltalt

Фото: у Київській області суддю затримали на хабарі

Так, суддя затримана за підозрою у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. За її місцем роботи і проживання проводяться невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київська місцева прокуратура №3 спільно з СБУ, Госгеокадастром і Нацполіцією затримала на отриманні 10 тис. доларів хабара колишнього співробітника Обухівського районного виробничого відділу Київської обласної філії державного підприємства "Центр державного земельного кадастру".