ua en ru

У Київській області затримали голову земельної комісії за вимагання 70 тис. доларів хабара

У Київській області затримали голову земельної комісії за вимагання 70 тис. доларів хабара Фото: затримання чиновника (Лариса Сарган facebook.com)

Чиновник вимагав хабар за виділення в оренду релігійній організації території кладовища площею 1,5 га

У Київській області затримали голову земельної комісії Фастівської міської ради за вимагання 70 тис. доларів хабара. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

"Досудовим розслідуванням установлено, що депутат Фастівської міської ради, голова місцевого осередку політичної партії "Радикальна партія Олега Ляшка", голова земельної комісії Фастівської міської ради вимагав у голови релігійної організації неправомірну вигоду у вигляді 70 тис. доларів США за прийняття позитивного рішення міською радою та підпорядкованою йому земельною комісією щодо виділення в оренду релігійній організації території кладовища площею 1,5 га", - написала Сарган.

Правоохоронці проводять комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 29 серпня в Рівному співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Національною поліцією затримали декана одного з вищих навчальних закладів на отриманні неправомірної вигоди.