ua en ru

У Київській області затримали чиновника міграційної служби на хабарі

У Київській області затримали чиновника міграційної служби на хабарі Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Головного спеціаліста міграційної служби викрили на хабарі у 9 тис. гривень

В Київській області затримали чиновника міграційної служби на хабарі у 9 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Працівники столичного управління захисту економіки, слідчого відділу Деснянського управління поліції та Київської місцевої прокуратури № 3 затримали головного спеціаліста при отриманні 9 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зазначену суму посадовець вимагав від громадянина за вирішення питання про прискорення видачі закордонного паспорта працівниками Паспортного сервісу.

Так, в рамках кримінального провадження оперативники встановили причетність до хабарництва головного спеціаліста одного з структурних підрозділів управління ДМС України в Київській області. Крім того, встановлені особи, які повинні були допомогти у вирішенні даного питання.

Зазначається, що 17 жовтня у Вишгороді оперативники столичного управління захисту економіки, слідчі Деснянського управління поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 3 затримали посадова особа міграційної служби.

В даний час проводяться процесуальні дії, встановлюються інші факти протиправної діяльності. Вирішується питання про затримання головного спеціаліста у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Документування злочинної діяльності службовця проводився у рамках провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

altaltaltalt

Фото: затриманий чиновник міграційної служби на хабарі (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершило досудове розслідування у відношенні судді Господарського суду Києва.