ua en ru

У Київській області на хабарі затримали оперуповноваженого карного розшуку

У Київській області на хабарі затримали оперуповноваженого карного розшуку Фото: затримання хабарника (ssu.gov.ua)

Він вимагав 59 тис. гривень за непритягнення до відповідальності

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на хабарі старшого оперуповноваженого відділу карного розшуку одного з районних управлінь Національної поліції Київської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби зафіксували факт вимагання посадовцем від мешканця Білої Церкви п’ятдесяти дев’яти тисяч гривень. За таку суму поліцейський обіцяв не притягати до кримінальної відповідальності підозрюваного у викраденні автомобіля", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували отримання зловмисником двох частин неправомірної вигоди на загальну суму 56 тисяч гривень.

Чоловіка затримали під час отримання чергової частини хабара. Йому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У Київській області на хабарі затримали оперуповноваженого карного розшукуУ Київській області на хабарі затримали оперуповноваженого карного розшукуУ Київській області на хабарі затримали оперуповноваженого карного розшуку

Фото: затримання хабарника (ssu.gov.ua)

Зазначається, що капітан поліції налагодив систематичне вимагання неправомірної вигоди від місцевих жителів за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаєві на хабарі у 1 тис. доларів затримали керівника апарату Центрального районного суду міста.