ua en ru

У Київській області на хабарі затримали депутата райради

У Київській області на хабарі затримали депутата райради Фото: взятка (Віталій Носач, РБК-Україна)

Він вимагав та отримав від бізнесмена 16,5 тис. доларів хабара

У Київський області затримали депутата районної ради, який вимагав та отримав від бізнесмена 16,5 тис. доларів хабара. Про це повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прокуратура Київської області викрила схему, по якій було передано приватній особі земельну ділянку розміром в 30 га терміном на 49 років", - повідомив він.

За його словами, наразі триває слідство і проводяться слідчі дії.

"Сьогодні протягом дня має бути повідомлено про підозру цій особі за статтею 369", - додав він.

Так, депутат Богуславської райради вимагав неправомірну вигоду в закордонного інвестора за незаконну передачу в оренду 30 га сільськогосподарських угідь.

Він повідомив, що один із іноземних підприємців мав намір інвестувати у вирощування спецій та інших культур, і щоб отримати в законному порядку в оренду земельну ділянку - звернувся до місцевої влади.

"На прохання укласти договір у законодавчому полі, що передбачає виплату орендної плати в бюджет, підприємець отримав пропозицію від голови депутатської комісії з питань регламенту та депутатської етики Богуславської райради, яка полягала в тому, що бізнесмен мав оформити договір оренди не на юридичну особу, а на підставну приватну, і не для вирощування сільгоспкультур, а для сінокосу", - повідомив Чібісов.

За його словами, запобіжний захід затриманому можуть обирати вже завтра, однак назвати прізвище депутата він відмовився.

Нагадаємо, у Донецькій області правоохоронці викрили на хабарі прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю. Прокурора було затримано під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 120 тис гривень.