ua en ru

У Київській області на хабарі викрили посадовця ДФС

У Київській області на хабарі викрили посадовця ДФС Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Державний ревізор вимагав у підприємця гроші за непроведення перевірки

Посадовця Державної фіскальної служби (ДФС) у Київській області викрили правоохоронці на хабарі. Операцію проводили співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, Національної поліції та Генпрокуратури, передає прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що головний державний ревізор - інспектор відділу контрольно-перевірочної роботи фізичних осіб - регулярно вимагав від комерсанта неправомірну вигоду під час проведення позапланової податкової перевірки. У разі відмови сплатити хабара, посадовець обіцяв "обов’язково знайти" фінансові порушення у діяльності підприємця, - йдеться у повідомленні.

Згодом посадовець запропонував комерсанту придбати побутову техніку на суму майже 20 тис. гривень за зменшення податкових нарахувань. Техніка нібито призначалася для керівництва Головного управління ДФС у Київській області.

"Співробітники СБУ затримали податківця у службовому кабінеті після оплати комерсантом придбання побутової техніки. Тривають слідчо-оперативні дії для перевірки можливої причетності до протиправних дій керівництва Головного управління", - зазначили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за фактом одержання великої суми хабара (ч. 3 ст. 368 ККУ). Зловмиснику оголошено про підозру.

Нагадаємо, нещодавно в одном з вишів Полтави у групи студентів вимагали 66 тис. гривень за здачу державного іспиту. Співробітники СБУ затримали працівника деканату та старосту групи на робочому місці після отримання всієї суми хабара.