ua en ru

В одном з вишів Полтави у групи студентів вимагали 66 тис. гривень за здачу держіспиту

В одном з вишів Полтави у групи студентів вимагали 66 тис. гривень за здачу держіспиту Фото: слідчі дії (ssu.gov.ua)

СБУ блокувала механізм отримання хабарів в одному із вишів Полтави

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували механізм отримання хабарів в одному із вищих навчальних закладів Полтавської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України блокували незаконний механізм отримання неправомірної вигоди в одному із вищих навчальних закладів Полтавської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, представники вишу систематично вимагали гроші від студентів заочного відділення за складання заліків та екзаменів. Зокрема, правоохоронцями задокументовано факт вимагання 66 тисяч гривень з 22 студентів навчальної групи за здачу держіспиту.

"Співробітники СБУ затримали працівника деканату та старосту групи на робочому місці після отримання всієї суми хабара", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що у ході обшуку в деканаті було виявлено ще понад 35 тисяч гривень незаконно одержаних коштів.

Наразі у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368, ст. 369-2 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Співробітники #СБУ блокували незаконний механізм отримання неправомірної вигоди в одному із вищих навчальних закладів...

Опубліковано Служба безпеки України 22 травня 2018 р.

Як повідомляє місцеве видання "Полтавщина" з посиланням на джерела, мова йде про факультет фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету ім. Короленка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Черкасах на хабарі затримали держвиконавця управління юстиції.