ua en ru

У Київській області СБУ перекрила контрабанду з РФ прекурсорів для виготовлення амфетаміну

У Київській області СБУ перекрила контрабанду з РФ прекурсорів для виготовлення амфетаміну Фото: СБУ

Контрабандний канал організували троє громадян України і один росіянин

У Київській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили канад поставки контрабанди з Росії прекурсорів для виготовлення амфетаміну та припинили діяльність нарколабораторії. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що організували канал троє українських громадян і російська. Останній завозив прекурсори в Україну автомобілем. Для переробки сировини в амфетамін зловмисники обладнали нарколабораторію в приватному будинку одного з них у Києво-Святошинському районі. За інформацією спецслужби, щомісяця наркоділки виготовляли понад півтора кілограма психотропних і збували їх через так звані "закладки" наркозалежним столичного регіону. Гроші від «клієнтів» надходили на банківську картку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час обшуків за місцем проживання зловмисників у Бориспільському та Києво-Святошинському районах, оперативники СБУ вилучили 60 грамів готового амфетаміну, 46 кг кілограмів прекурсора фенилнитропропена та обладнання для виготовлення наркотиків. Вартість вилученого психотропу і прекурсорів становить 350 тисяч гривень. Крім того. Було виявлено 95 тисяч російських рублів для закупівлі сировини і 40 тисяч гривень від реалізації амфетаміну.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

altaltaltaltaltalt

Фото: СБУ перекрила контрабанду прекурсорів для виготовлення амфетаміну

Нагадаємо, також сьогодні співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією ліквідували дві нарколабораторії з виготовлення ацетильованого опію.