ua en ru

У Київській області провели військові навчання через загострення ситуації на Донбасі

У Київській області провели військові навчання через загострення ситуації на Донбасі Фото: під час військового вишкілу у Київській області (прес-служба)
Автор: РБК-Украина

В селі Бузова у Київській області пройшов відкритий військово-патріотичний вишкіл. В ході занять учасники пройшли тренування з тактики, вогневої підготовки та тактичної медицини.

Про це повідомляє прес-служба "Національного корпусу", яка й виступила організатором навчань.

"Якщо завтра ворог рушить у наступ, особисто я і багато з вас піде служити в регулярну армію. Але забувати чи не розуміти ефективність малої війни - небезпечно для будь-якої країни. Тому давайте сьогодні активно попрацюємо, і якщо ворог активізується, то почнемо, не чекаючи наказів чергових президентів, створювати ту саму територіальну оборону, про яку так багато говорили”, - сказав Андрій Білецький.

За його словами, в умовах зростання загрози ескалації військової активності РФ на Донбасі, для України вкрай важливим є ухвалення закону про територіальну оборону. Білецький вважає захід "першим і важливим кроком у розвитку територіальної оборони в Україні".

У Київській області провели військові навчання через загострення ситуації на ДонбасіУ Київській області провели військові навчання через загострення ситуації на Донбасі