ua en ru

У Київській області прокуратура затримала голову сільради на хабарі у 250 тис. гривень

У Київській області прокуратура затримала голову сільради на хабарі у 250 тис. гривень Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Також правоохоронці затримали посередника

Прокуратура затримала голову однієї з сільських рад Київської області на хабарі у 250 тис. гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва у Facebook.

"Київською місцевою прокуратурою №5 спільно з ГВ БКОЗ Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області 22.08.2017 затримано на одержанні неправомірної вигоди голову одного із сіл Київської області та посередника", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновник, діючи спільно з приватним землевпорядником, вимагав 250 тис. гривень від громадянина за виготовлення технічної документації та прийняття рішення сесією сільської ради про зміну цільового призначення земельних ділянок площею майже 2,8 га.

"Зловмисників затримано під час одержання ними другої частини неправомірної вигоди у розмірі 7,5 тисяч доларів, шо еквівалентно 190 тисячам гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

ГОЛОВУ СІЛЬРАДИ ТА ПРИВАТНОГО ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА ЗАТРИМАНО НА ХАБАРІ У 250 ТИС ГРИВЕНЬ Київською місцевою прокуратурою №5 ...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 22 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура затримала хабарників у київському науковому інституті.