ua en ru

У Київській області сталося вбивство солдата строкової служби

У Київській області сталося вбивство солдата строкової служби Фото: військовий

Попередньою причиною смерті назвали необережне поводження зі зброєю

У Вишгороді Київської області був убитий солдат строкової служби військової частини Т0710 Держслужби спецтранспорту Олександр Висоцький. Про це повідомляє ТСН.иа, посилаючись на брата загиблого Сергія Висоцького.

"У четвер, 27 квітня 2017 року, приблизно о 22:20 подзвонили батькові на мобільний, як потім дізналися, заступник командира частини по роботі з особовим складом. І повідомили, що брат був убитий з невідомої причини", - заявив Висоцький.

За його словами, тоді ж серед ймовірних причин смерті назвали необережне поводження зі зброєю. Рідні солдата спочатку подумали, що мова йде про самогубство, але в частині уточнили, що його вбив товариш по службі.

Рідні загиблого з'ясували через власні джерела, що справу передали до військової прокуратури в місті Києві. Веде справу нібито прокурор Дарницького гарнізону Станіслав Фрунзе. Поховали солдата вранці 29 квітня 2017 року.

"Ми толком нічого не знаємо, ніхто нам не каже, цю справу веде військова прокуратура. Сказали, що вбивство скоїв старший сержант контрактної служби. Він на тому об'єкті був начальником караулу. Чому, з яких причин, за яких обставин, ніхто нічого не говорив", - додав Висоцький.

За його словами, Олександру вистрілили в голову. Рідні хлопця стверджують, що йому подобалося нести службу і ні про які конфлікти з товаришами по службі він не розповідав.

У військовій прокуратурі Дарницького гарнізону виданню повідомили, що інцидент розслідується і знаходиться на етапі досудового розслідування. Подробиці не повідомили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одній з частин Збройних сил України під Маріуполем Донецькій області загинув військовий, поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство".