ua en ru

У Київській області правоохоронці викрили розкрадання державних земель

У Київській області правоохоронці викрили розкрадання державних земель Фото: хабар (РБК-Україна)

Матеріальні збитки оцінюють на суму понад 29 млн гривень

Працівники слідчого управління поліції Київської області викрили злочинну схему з розкрадання тисячі гектарів державних земель. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області.

Повідомляється, що за процесуальним керівництвом прокуратури Київської області правоохоронці викрили розкрадання тисячі гектарів особливо цінних земель сільськогосподарського призначення в Обухівському районі.

"З метою незаконної наживи та зосередження землі у володінні одного приватного підприємства, інженер-землевпорядник, зловживаючи своїми повноваженнями, підробила та погодила проект приватизації 5 тисяч гектарів земель", - повідомили в поліції.

Зазначається, що внаслідок злочинних дій посадовця державі та фізичним особам завдані матеріальні збитки на суму понад 29 мільйонів гривень.

"На даний час досудове слідство триває. Поліцейські нададуть правову оцінку діям службових осіб органів Держгеокадастру Київської області та органів місцевого самоврядування, в межах яких вибули землі", - відзначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Шевченківський районний суд Києва у середу, 5 вересня, обрав запобіжний захід посадовцю Держгеонадр Миколі Фощію у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень.