ua en ru

У Київській області одного з голів РДА підозрюють у незаконних оборудках з землею

У Київській області одного з голів РДА підозрюють у незаконних оборудках з землею Фото: Генеральна прокуратура (РБК-Україна)

Державі завдано збитків у розмірі 12 млн гривень

Генеральна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро України повідомила про підозру одному з голів державної районної адміністрації у Київській області у незаконних оборудках з землею. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Голова районної адміністрації зловживаючи своїм службовим становищем… видав, не маючи на те передбачених законом повноважень, розпорядження про передачу земель Державного фонду у розмірі понад 100 га, у власність територіальним громадам, змінивши при цьому їх цільове призначення без відповідного погодження з органами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, що спричинило тяжкі наслідки державним та громадським інтересам у розмірі понад 12 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Так, наразі чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та вручені клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування наразі триває, встановлюються інші особи, причетні до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у кінці вересня у Запорізькій області прокуратура викрила колосальні махінації із земельними ділянками на узбережжі Азовського моря.