ua en ru

У Київській області виявлено підземний спиртзавод, замаскований під овечу ферму

У Київській області виявлено підземний спиртзавод, замаскований під овечу ферму Фото: вівці (unsplash.com/Nelson Eulalio)

Виробництво було розташоване під землею на глибині до 5 поверхів

У Київській області було ліквідовано замаскований під овечу ферму завод, у якому виготовлявся фальсифікований спирт. Про це повідомляє прес-служба "Укрспирту".

Підпільний завод виявили на території с. Малі Єрчики Сквирського району співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби (ДФС) спільно з прокуратурою та експертами ДП "Укрспирт".

Зазначається, що виробничі потужності були розташовані під землею на глибині до 5 поверхів.

Правоохоронці вилучили 15 тисяч літрів виготовленого на цьому заводі фальсифікату та обладнання загальною орієнтовною вартістю 6,4 млн. грн.

На думку фахівців, на такому устаткуванні неможливо досягнути повного очищення денатурованого спирту.

"Про масштаби говорить потужність заводу від 7 до 15 тонн спитру на добу. Це від 14 до 30 тис. умовних пляшок горілки. Для довідки Україна споживає понад 3,5 млн. декалитрів імпортованого денатурованого спирту", - зазначають в "Укрспирті".

У Київській області виявлено підземний спиртзавод, замаскований під овечу фермуУ Київській області виявлено підземний спиртзавод, замаскований під овечу фермуУ Київській області виявлено підземний спиртзавод, замаскований під овечу фермуУ Київській області виявлено підземний спиртзавод, замаскований під овечу ферму

Фото: прес-служба "Укрспирту"

Нагадаємо, у жовтні 2017 року у Києві припинили діяльність підпільного цеху з виробництва алкоголю.