ua en ru

У Київській області почала роботу нова група реагування патрульної поліції

У Київській області почала роботу нова група реагування патрульної поліції Фото: у Київській області почала роботу нова група реагування патрульної поліції

Нова група реагування патрульної поліції відповідає європейським стандартам

У Київській області сьогодні, 3 лютого 2016 року, почала роботу нова група реагування патрульної поліції. Про це у своєму Twitter написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Запускаємо нові групи реагування поліції по Київській області. Прибуття за викликом в селах - до 20 хвилин, райцентри - 7", - написав Аваков.

За словами Авакова, ключовими елементами роботи стане захист та сервіс.

"Сьогодні ми тут починаємо гарну справу. Це крок - один з тих, який ми крок за кроком йдемо в реформі нашої поліції. Сервіс - ключове, захист - ключове", - сказав він.

Як повідомляє прес-служба МВС Україна, у місті працюватиме 12 таких груп, до яких входитимуть інспектор поліції і патрульний поліцейський.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час церемонії старту роботи нових груп реагування патрульної поліції в Київській області в м. Біла Церква акцентував, що нова група реагування патрульної поліції відповідає європейським стандартам, передає кореспондент РБК-Україна.

У Київській області почала роботу нова група реагування патрульної поліції

Фото: у Київській області почала роботу нова група реагування патрульної поліції

"Зараз ми сформували нову українську поліцію, яка відповідає європейським стандартам", - сказав Яценюк.

У Київській області почала роботу нова група реагування патрульної поліції

Фото: церемонії старту роботи нових груп реагування патрульної поліції в Київській області

Як зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, такий проект запуску ГРПП був започаткований в Львівській області.

"Ми розпочали з великих міст і необхідно, щоб реформа поліції йшла до самого низу - це до районних центрів і до сіл. Я тут окремо хотів би відзначити роль і місце наших європейських друзів і партнерів. Почали ми цей проект в Самборі з допомогою Європейського союзу", - заявив він.

За повідомленням прес-служби Національної поліції України, завданням груп буде оперативне прибуття на місце події, затримання зловмисника, встановлення і опитування можливих свідків події, охорона місця події до прибуття основної слідчо-оперативної служби.

Водночас, відзначається у повідомленні, подібна система впроваджується в Київській, Харківській та Львівській областях.

Нагадаємо, патрульна поліція Івано-Франківська 31 січня 2016 року приступила до роботи, присягу склали 208 нових поліцейських.