ua en ru

У Київській області ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 72 млн гривень

У Київській області ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 72 млн гривень Фото: ДФС ліквідувала черговий "конверт"

Заарештовано заставне майно на суму понад 42,4 млн гривень

Співробітники податкової міліції лавного управління Державної фіскальної служби в Київській області припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом понад 72 млн гривень до 2015 року донині. Про це повідомляє прес-служба ГФС.

Як повідомляється, група зловмисників надавала підприємствам реального сектору економіки послуги з незаконного формування податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

З метою прикриття своєї незаконної діяльності игуранты створили, зареєстрували і придбали корпоративні права ряду транзитно - конвертаційних фірм.

Безготівкові грошові кошти надходили на рахунки транзитно - конвертаційних підприємств у вигляді оплати за придбані товари, роботи, послуги і в подальшому знімались готівкою в банкоматах та озвращались замовникам за винятком 10-12% в якості винагороди за конвертацію.

Для незаконного переведення в готівку коштів використовувалися рахунки, відкриті в 4 комерційних банках.

На підставі постанов суду проведено 4 обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання організаторів, за результатами яких вилучено 52 тис. євро, 33 тис. доларів, 150 тис. гривень (2,516 млн у гривневому еквіваленті), печатка підприємства, фінансово-господарську документацію та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.

Крім того, накладено арешт на заставне майно вартістю понад 42,4 млн гривень, яке було виведено з іпотеки злочинним шляхом.

У Київській області ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 72 млн гривень

Фото: ДФС ліквідувала конвертцентр у Київській області

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом в 75 млн гривень.