ua en ru

В Одесі правоохоронці ліквідували конвертцент з оборотом в 75 млн гривень

В Одесі правоохоронці ліквідували конвертцент з оборотом в 75 млн гривень Фото: гривневі та доларові купюри (NBU)

Конвертаційний центр активно співпрацював з російськими громадянами і підприємствами

В Одесі співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою Одеської області ліквідували конвертаційний центр із загальним оборотом в 75 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що для обслуговування одеських комерційних підприємств організатори "конвертцентру" відкрили низку фіктивних фірм для надання "послуг" з мінімізації податкових платежів і переказу коштів у готівку.

"Конвертаційний центр активно співпрацював з російськими громадянами і підприємствами, регулярно перераховуючи значні кошти на рахунки в російських банківських установах", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісах і місцях проживання фігурантів справи оперативники СБУ вилучили валюту, яка еквівалентна більше трьох млн гривень, печатки фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію та оргтехніку.

Також правоохоронці вилучили десятки годинників і ювелірних виробів відомих світових брендів загальною вартістю близько 250 тис. доларів, які зловмисники купували для легалізації злочинних доходів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Дніпропетровській області співробітники обласного управління захисту економіки спільно з Нацполицией ліквідували конвертаційний центр з оборотом до 3,5 млн гривень.