ua en ru

У Київській області чиновник райдержадміністрації вимагав хабар 100 тис. доларів

У Київській області чиновник райдержадміністрації вимагав хабар 100 тис. доларів Фото: хабар (flickr.com/nab_ukr)

Чиновник вимагав хабар за видачу документів на оренду земель рекреаційного призначення

У Київській області начальник юридичного відділу однієї з районних державних адміністрацій вимагав від громадянина хабар у розмірі 100 тис. доларів. Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Прокуратурою Київської області спільно з співробітниками УЗЭ (управління захисту економіки, - ред.) в області викрито начальник юридичного відділу однієї з районних державних адміністрацій Київської області, який вимагав від громадянина хабар у розмірі 100 тис. доларів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зазначеній особі вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Згідно з інформацією ГПУ, неправомірну вигоду чиновник вимагав за видачу відповідних документів на оренду земель рекреаційного призначення, водного фонду та невитребуваних паїв на території Переяслав-Хмельницького району.

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками УЗЕ в області викрито начальника юридичного відділу однієї із ...

Опубліковано Ларисою Сарган 31 січня 2018 р.

Нагадаємо, наприкінці січня в Харкові на хабарі затримали співробітника облуправління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.