ua en ru

У Київській обл. затримано засудженого, який втік із колонії, - прокуратура

У Київській обл. затримано засудженого, який втік із колонії, - прокуратура Фото: втеча з колонії

40-річному втікачеві лишалося провести за ґратами всього рік

У Київській області на залізничному вокзалі м. Фастів вранці 20 вересня було затримано 40-річного засудженого, який днем раніше втік з Березанської виправної колонії. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської обл.

Як наголошується, відсутність одного із засуджених на робочому місці виявив ввечері 19 вересня начальник дільниці соціальної реабілітації колонії.

"40-річний утікач вранці наступного дня був затриманий на залізничному вокзалі в м. Фастів Київської області. Засуджений відбував покарання у зазначеній колонії із 2012 р, йому залишалося провести за ґратами всього рік", - йдеться в повідомленні.

Баришівський РВ ГУМВС України в Київській обл. вніс дану подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрив кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.393 (втеча з місць позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України.

Крім того, Баришівська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неналежного виконання посадових обов'язків посадовими особами виправної установи, в результаті чого сталася втеча засудженого, за ч.1 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше у вересні в Запорізькій обл. засуджені, які вдалися до втечі, напали на чоловіка.