ua en ru

У Київській обл. затримали порушників, які вивозили яблука з Чорнобильської зони

У Київській обл. затримали порушників, які вивозили яблука з Чорнобильської зони Фото: жителі Київської обл. намагалися вивезти мішки з яблуками із зони відчуження

Три місцевих жителя занурили мішки з радіоактивними яблуками на воза з конем

У Київській області працівники міліції сьогодні, 24 вересня, затримали трьох жителів Поліського району, які незаконно намагалися вивезти 52 мішка яблук з Чорнобильської зони. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Київській області.

"Сьогодні, 24 вересня, працівники відділу зони ЧАЕС під час відпрацювання території зони відчуження виявили трьох жителів Поліського району Київської області, які на гужовому возі намагалися вивезти 52 мішки яблук, загальною вагою більше тисячі кілограмів", - йдеться в повідомленні.

Чоловіки збирали яблука у виселених селах на території зони відчуження. Міліціонери вилучили у них гужову повозку і фрукти, які направили на проведення відповідних експертиз.

У Київській обл. затримали порушників, які вивозили яблука з Чорнобильської зони

Фото: порушники намагалися вивезти мішки з яблуками із зони відчуження

За даним фактом відділом зони ЧАЕС відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 267-1 Кримінального кодексу України (порушення вимог режиму радіаційної безпеки). Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) міліція затримала трьох громадян Чехії, які проникли на територію без відповідного дозволу.