ua en ru

В Київській обл. дорожні роботи перевірятимуть іноземні інспектори, - Пивоварський

В Київській обл. дорожні роботи перевірятимуть іноземні інспектори, - Пивоварський Фото: Андрій Пивоварський

Проект дасть можливість протягом місяця "відкатати методологію незалежної оцінки"

В Київській області стартує пілотний проект незалежного контролю якості за виконаними роботами на дорогах з іноземними інспекторами. Про це сьогодні під час прес-конфереції повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запускаємо пілотний проект у Київській області з іноземними інспекторами, які будуть після проведеної роботи надавати публічні звіти про якість виконання тих чи інших робіт по дорогах у Київській області", - заявив Пивоварський.

За його словами, пілотний проект у Київській області дасть можливість протягом місяця "відкатати методологію незалежної оцінки".

"Цей проект повністю дозволить нам вийти на загальнонаціональний рівень, розповсюдити цю практику незалежного контролю вже починаючи з осені", - додав він.

За його словами, оплатити послуги незалежних інспекторів для загальнонаціонального рівня на 2015 рік погодився Світовий банк. Тендерна процедура має розпочатись вже за кілька днів і триватиме протягом місяця.
Починаючи з 2016 року витрати на незалежну оцінку включатимуться у вартість робіт.

"У світі від вартості робіт на дорожнє будівництво йде 3-5%. У нашому випадку це буде значно менше", - зазначив Пивоварський.

Нагадаємо, за словами Пивоварського, борги Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" будуть реструктуризовані до кінця літа 2015 р. Загальний борг "Укрзалізниці" складає близько 37 мільярдів гривень.