ua en ru

У київському метрополітені розповіли, коли планують відкрити перші станції на Виноградарі

У київському метрополітені розповіли, коли планують відкрити перші станції на Виноградарі Фото: Віктор Брагінський (УНІАН)

Пасажиропотік ділянки складе близько 60 тис. людей

Голова Комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів, коли планують відкрити перші станції на Виноградарі. Про це він розповів в інтерв'ю "Центру транспортних стратегій".

"Зараз у нас в пріоритеті Виноградар. В цьому році закінчуємо проектування і плануємо до кінця 2019 року запустити дві станції - "Мостицьку" і "Проспект Правди". За показниками ділянка буде з великим пасажиропотоком - близько 60 тис. людей на добу", - заявив Брагінський.

За його словами, згідно з проектом розробляються "вертикальні" тунелі, розташовані один над одним, що є ідеальним варіантом для вузької ділянки на проспекті Правди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в київському метро потяги слідуватимуть один над одним на частини відгалуження від станції метро "Мостицька". Так, вертикальні підземні тунелі будуть розташовані один над одним, а не паралельно. Таке технічне рішення не є новим у світі, але в столиці досі не застосовувалось.

Найглибша частина гілки в цьому районі буде знаходиться на глибині близько 40 метрів і буде поступово наближатися до поверхні в районі станції "Мостицька", яка запланована на перетині вулиць Межової, Білицької і Північно-Сирецької.