ua en ru

Київське та Канівське водосховища готові до прийому води в разі повені, - КОДА

Київська область готова до повені: дамба, Київське та Канівське водосховища готові до прийому води. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується головної артерії України - Дніпра, ви знаєте, на сьогоднішній день немає великих застережень, тому що система гідроспоруд дає можливість регулювати воду в Канівському водосховищі або в Київському. Сьогодні на Канівському водосховищі рівень води значно менший, якщо порівняти з минулим роком. Це дає можливість звільнити великий басейн для прийому води. Що стосується Київського моря, тут щодня ведеться моніторинг, рівень води теж значно менший, ніж у минулому році. Але дуже багато залежатиме від оперативних служб, працівників служби надзвичайних ситуацій", - сказав Присяжнюк.

Що стосується Київської дамби, за його словами, можна бути впевненими, що її не прорве в разі підтоплень.

"Вона сьогодні забезпечена різними датчиками, електронікою та в разі виникнення мікротріщин, прилади це покажуть, і можна буде впливати на ситуацію", - зазначив глава КОДА.

Читайте також: Небезпека підтоплення існує в Вишгородському, Ірпінському, Бориспільському та Бородянському районах Київської області, - Присяжнюк