ua en ru

Київський суд заарештував заступника прокурора Подільського району з можливістю застави

Київський суд заарештував заступника прокурора Подільського району з можливістю застави Фото: прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко (прес-служба ГПУ)

Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 3 млн 45 тисяч гривень

Печерський районний суд міста Києва обрав для затриманих заступника прокурора та екс-прокурора Подільського району запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 3 млн 45 тисяч гривень. Про це сьогодні, 2 грудня, на брифінгу в Києві заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, повідомили у прес-службі ГПУ.

Як зазначається, заарештованим особам, чиї дії кваліфіковано за ч.4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Раніше органи прокуратури спільно з колегами зі Служби безпеки України провели спецоперацію щодо затримання чинного заступника прокурора Подільського району столиці та колишнього прокурора цього району при отриманні хабара в сумі 150 тисяч доларів за закриття кримінального провадження.

Київський суд заарештував заступника прокурора Подільського району з можливістю застави

Фото: спецоперація по затриманню прокурорських корупціонерів (прес-служба прокуратури Київської області)

За словами Куценка, подальше процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюватиме Генеральна інспекція внутрішніх розслідувань і безпеки ГПУ.

В ході проведеної протягом декількох місяців розробки отримано дані про системний характер порушень з боку затриманих осіб, додав начальник управління внутрішньої безпеки СБУ Владислав Косинський. За його словами, дана спецоперація мала певні особливості.

Зокрема, в документуванні цього злочину допомогли зміни в чинному законодавстві, що дозволило звернутися до суду іншої області для отримання санкції на проведення оперативно-розшукових заходів.

"У правоохоронних органів склалася певна недовіра до окремих суддів, і це заважає проведенню слідчих дій у зв'язку з побоюваннями, що інформація може вийти за стіни суду, і проведення операції може опинитися під загрозою", - наголосив Куценко.

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБ України затриман...

Posted by Прокуратура Київської області on 30 листопад 2015 р.

Нагадаємо, 30 листопада генпрокурор Віктор Шокін затвердив структуру Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки ГПУ.