ua en ru

Київський метрополітен з 1 вересня переходить на зимовий графік роботи

Київський метрополітен з 1 вересня переходить на зимовий графік роботи Фото: столична підземка

На Святошинсько-Броварській лінії вводяться "засилочні" поїзди

КП "Київський метрополітен" з 1 вересня, у зв'язку зі зростанням пасажиропотоку на всіх лініях, збільшить кількість поїздів метро, ​​зменшивши таким чином інтервал їхнього руху. Про це з посиланням на КП "Київський метрополітен" повідомили у прес-службі КМДА.

Так, на Святошинсько-Броварській лінії додатково курсуватимуть 54 поїзди метро за добу, на Куренівсько-Червоноармійській - 44 і 74 поїзди метро - на Сирецько-Печерській лінії.

Також на Святошинсько-Броварській лінії вводяться "засилочні" поїзди. Вранці в робочі дні п'ять потягів зі станції метро "Лісова" (8:09, 8:15, 8:21, 8:27 і 8:34) відправлятимуться без пасажирів. Посадка пасажирів здійснюватиметься зі станції метро "Чернігівська". Ці заходи спрямовані на те, щоб розвантажити станції метро "Чернігівська", "Дарниця" і "Лівобережна".

Крім того, змінюється час відправлення першого поїзда зі станцій метро "Лісова" і "Чернігівська" у напрямку центру міста, відповідно і режим їх роботи. Зокрема, перший поїзд відправлятиметься зі станції метро "Лісова" о 5:34, "Чернігівська" - о 5:36. На вхід пасажирів ці станції відкриються раніше: "Лісова" - вестибюль №1 - о 5:25, вестибюль №2 - о 5:28, "Чернігівська" - вестибюль №1 о 5:31, вестибюль №2 о 5:28.

Нагадаємо, в київському метро не буде "останньої поїздки".