ua en ru

Київський бронетанковий завод планує наростити виробництво БТР-3е до 30 машин щомісяця, - Турчинов

Київський бронетанковий завод планує наростити виробництво БТР-3е до 30 машин щомісяця, - Турчинов Фото (РБК-Україна): Олександр Турчинов

Секретар РНБО відзвітував про успіхи з імпортозаміщенням російських комплектуючих

Держпідприємство "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ) планує наростити виробництво бойової колісної плаваючої машини БТР-3е до 30 штук щомісяця. Про це сьогодні заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов під час відвідування випробувального полігону ДП "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли ми розірвали кооперацію з агресором, в цій машині (БТР-3e, бойова колісна плаваюча машина, - ред.) немає ні деталі, я підкреслюю, російського виробництва. Всі виробляється в Україні. Починаючи від корпусу, який зварюється на бронетанковому заводі, і завершуючи більш дрібними деталями. Єдине, що ми беремо за імпортом - це двигун. Причому це не якийсь російський ярославлаській двигун. Це двигун Deutz або Mercedes", - зазначив Турчинов.

За його словами, сьогодні столичний завод виробляє 20 машин БТР-3е на місяць. "Це нові машини, від початку до кінця зібрані, зварені корпуси яких прямо тут на заводі. Крім того, приблизно 20-30, у тому числі і танків, ремонтується на цьому заводі. Безумовно, це недостатня потужність. Ми ставимо завдання - нарощувати потужність, щоб хоча б довести до 30 машин на місяць", - уточнив секретар РНБО.

Також сьогодні стало відомо, що за Януковича на місці ДП "КБТЗ" планували побудувати котедж.

Нагадаємо, Турчинов не виключає загальну мобілізацію у разі агресії РФ.