ua en ru

Київський апеляційний госпсуд повернув до держвласності "ЗАлК" (доповнення)

Київський апеляційний господарський суд 17 травня скасував незаконне рішення Господарського суду столиці від 27 грудня 2010 р. та прийняв нове рішення щодо задоволення позову Генеральної прокуратури України про повернення до державної власності контрольного пакета акцій ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат". Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Рішенням суду розірвано договори купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" у кількості 423 млн 514,923 тис. простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн кожна, що становить 68,01% статутного фонду товариства, укладені між Фондом державного майна України (ФДМУ) і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" та між ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" і компанією Velbay holdings limited (підконтрольна власнику російського "Русалу" Олегу Дерипасці).
"Суд апеляційної інстанції погодився з доводами Генпрокуратури про те, що у зв'язку з розірванням за ініціативою ВАТ "ЗАлК" кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства у сумі 75,5 млн дол. істотно змінились обставини, чим суттєво порушено майнові інтереси держави", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, рішенням 27 грудня 2010 р. Господарський суд Києва залишив "Запорізький алюмінієвий комбінат" О.Дерипасці.
Чистий збиток "ЗАлК" за 2010 р. скоротився на 44% та склав 273,78 млн грн. Дохід заводу скоротився на 25% - до 803,909 млн грн.
26 квітня "ЗАлК" припинив виробництво первинного алюмінію.