ua en ru

На київських пляжах буде працювати волонтерський пляжний патруль, - КП "Плесо"

На київських пляжах буде працювати волонтерський пляжний патруль, - КП "Плесо" Фото: на київських пляжах буде працювати волонтерський пляжний патруль

Пілотну волонтерську групу презентують у Гідропарку на цими вихідними

На пляжах Києва під час купального сезону хочуть запустити волонтерський пляжний патруль. Про це заявив генеральний директор КП "Плесо" Денис Пікалов сьогодні, 9 червня 2015 р., на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Києві є рятувальні служби, які, на жаль, викликають ряд нарікань... Дуже часто виникає ситуація, коли рятувальна вишка або відсутня, або порожня, рятувальника немає. Допомогти мобільним зв'язком, показати, де медпункт наші рятувальники виявилися не в змозі... Ми запропонували концепцію того самого пляжного патруля, який, по суті, буде виконають функції та контролю за правилами безпеки на водних об'єктах, та контролю за благоустроєм міста Києва, виконувати точно так само функцію цивільного патруля і громадського контролю на пляжах. Це не заміна професійним рятувальникам, це доповнення до тієї роботи, на яку розраховують люди", - повідомив Пікалов.

Він зазначив, що пілотна група волонтерів вже створена.

"Ми вже створили волонтерську пілотну групу. Вона розпочне навчання буквально сьогодні-завтра. Ми розраховуємо, що вже до вихідних ми зможемо продемонструвати молодих людей в Гідропарку. Ми зробили все для того, щоб вони були екіпіровані. Ми як і раніше запрошуємо волонтерів, у нас є розуміння того, що волонтерів багато не буває", - сказав Пікалов.

Також спікер заявив, що найбільш відрізнилися волонтери будуть нагороджені абонементами в спортзал в рамках меценатської роботи.

Нагадаємо, у Києві визначили місця для купання.