ua en ru

Київські новобудови приїжджі скуповують

Кількість іногородніх покупців на первинному ринку нерухомості в столиці за останній рік подвоїлася, повідомили у відділах продажів житлових комплексів. Про це передають Вести.

Кількість іногородніх покупців на первинному ринку нерухомості в столиці за останній рік подвоїлася, повідомили у відділах продажів житлових комплексів. Про це передають Вести.

За даними дослідження аналітиків ЖК "Park Stone", базою для якого стали продажу в ЖК "Park Stone" і житлових комплексах партнерських компаній-забудовників, відсоток покупців квартир у Києві з інших регіонів "революційний" період (листопад 2013-март2014) збільшився до 42,8% порівняно з 21,1% у період з січня 2012 року по жовтень 2013.

Ще активніше кількість іногородніх покупців зростала в період з серпня по грудень 2014 року, досягнувши позначки у 47,3%.
"Дані дослідження також підтвердили, що зростає кількість покупців зі східних регіонів. Наприклад, якщо до серпня 2014 року найбільший відсоток проданих приїжджим квартир припадав на Київську, Дніпропетровську, Черкаську, Вінницьку область, то в останні місяці 30% покупок іногородніх довелося на представників Донецької і Харківської областей", - повідомив керівник відділу продажів ЖК "Park Stone" Дмитро Шостя.

За його словами, традиційно високими залишаються показники та придбання житла в Оболонському районі жителями з того ж району, та сусіднього - Деснянського. Однак якщо в період до жовтня 2013 р. такі новосели становили понад 60% всіх інвесторів, то в останній рік їх число знизилося до 42% за рахунок іногородніх.

Тенденцію збільшення числа покупок житла в новобудовах приїжджими підтвердили вUDP.
"Порівняно з минулим роком у проектах компанії покупців зі сходу країни стало більше на 20-25%. В цілому за 2014-й рік 40% угод в ЖК компанії було оформлено покупцями з Донецька, Луганська та Криму", - повідомила "Вістям" PR-менеджер UDP Галина Мартиненко.