ua en ru

Київська ОДА планує створити технопарк на території Бориспільського району

Київська облдержадміністрація (ОДА) планує створити технопарк на території Бориспільського району. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це створення технопарку, який дасть можливість побудувати два вищих навчальних заклади, спортивний і соціальний заклад, житловий комплекс на 15-20 тис. місць", - наголосив А.Присяжнюк. За його словами, вартість проекту становить близько 1 млрд євро. Він також повідомив, що зараз Київська ОДА веде переговори стосовно реалізації цього проекту з інвестором із Польщі.
Він також додав, що у випадку будівництва технопарку адміністративний центр Київської обл. може "базуватися біля цього парку". Водночас, за його словами, адміністративний центр області може бути перенесений і до Вишгорода. А.Присяжнюк наголосив, що остаточне рішення щодо визначення міста, до якого буде перенесений адміністративний центр області, вирішить громада та депутати. А.Присяжнюк додав, що зараз питання перенесення адміністративного центру області «не на часі», оскільки для цього необхідні дуже великі кошти.
"Ми не плануємо і не рахуємо, тому що треба не один мільярд (грн)", - зазначив А.Присяжнюк.