ua en ru

Під Києвом викрили нарколабораторію з виготовлення метадону

Під Києвом викрили нарколабораторію з виготовлення метадону Фото: поліція

У злочинців вилучили партію наркотику на 1 млн гривень

Правоохоронці викрили нарколабораторію з виготовлення метадону і наркогругрупування, що розповсюджувало наркотик. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

"Правоохоронці затримали членів організованого злочинного угрупування (ОЗУ), в тому числі - організатора ОЗУ, кількох "реалізаторів" і "лаборанта", який виготовляв наркотики", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, група була сформована на етнічній основі. Зловмисники організували виготовлення та розповсюдження на території держави синтетичного опіату - метадону.

Так, організатора ОЗГ, 45-річну мешканку Київської області, оперативники затримали на Закарпатті. У неї вилучили метадон і мобільний телефон, з допомогою якого жінка координувала наркотрафік. Також, в місті Біла Церква Київської області поліцейські затримали 3 збувачів наркотиків. Також затриманий лаборант, що синтезував наркотик за місцем проживання.

У правопорушників вилучили партію наркотику, який коштує близько 1 млн гривень. Також вилучено лабораторне обладнання та реактиви для синтезу метадону, кошти і банківські картки, з допомогою яких велися розрахунки з покупцями.

altalt

Під Києвом викрили нарколабораторію з виготовлення метадону

Фото: вилучені наркотики та обладнання

Всх членів наркоугруповання затримано. Їм повідомлено про підозру у вчиненні низки кримінальних злочинів Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вінницькій області співробітники Служби безпеки України затримали двох поліцейських за організацію розгалуженого наркоугруповання.