ua en ru

Під Києвом зупинили незаконне будівництво

Під Києвом зупинили незаконне будівництво Фото: ЖК Park Lake City (комп'ютерне моделювання)

Архітектурно-будівельна інспекція виявила порушення на будівництві ЖК Park Lake City

У селі Підгірці Обухівського району Київської області було зупинено незаконне будівництво ЖК Park Lake City. Про це повідомили в Державній архітектурно-будівельній інспекції, передают українські ЗМІ.

Зокрема, повідомляється, що під час позапланової перевірки інспектори встановили, що забудовник - група компаній DIM - зводив 11 будинків бізнес-класу навколо озера без дозвільних документів. Також на об'єкті не було забезпечено здійснення авторського і технічного нагляду, а на самому будівельному майданчику не було навіть інформаційного щита.

"Крім того, за даними Державного земельного кадастру, група компаній DIM зводить ЖК ще й на землях особистого селянського господарства, а не житлової та громадської забудови", - повідомляють ЗМІ.

Раніше журналісти відзначали, що в комплексі йде активний продаж квартир. Хоча, відповідно до опублікованої інформації, "показувати інвесторам було особливо нічого" - за рік з гаком земельну ділянку просто обнесли парканом, а на перших чотирьох будинках забито лише пальове поле.

"Така ситуація добре знайома жертвам "Еліта - центру" і афери Войцеховського. Що цікаво, у переліку проектів на сайті групи компаній DIM самовільне будівництво вже не знайти, хоча прибрати логотип забудовника з сайту Park Lake City, мабуть, ще не встигли", - йдеться в повідомленні.

Автори матеріалу зазначають, що починаючи незаконне будівництво, група DIM активно рекламувала комплекс як перший в Україні, побудований за міжнародними стандартами "зеленого" будівництва. І обіцяла, що РК пройде сертифікацію по міжнародній системі BREEAM.

"Про те, що люди навряд чи зможуть заселитися у самобуд, менеджери відділу продажів тактовно промовчали", - наголошується в матеріалі.

Зараз будівельні роботи зупинені, а на замовника ТОВ "Естет Прайм-Строй" і підрядника ТОВ "Арсан-Буд" може бути накладено штраф за порушення містобудівного законодавства. Розгляд відповідної справи призначено на 17 серпня 2017 року.