ua en ru

Під Києвом компанія молодиків поранила ножем бійця Нацгвардії

Під Києвом компанія молодиків поранила ножем бійця Нацгвардії Фото: нападника з ножем затримано

Зокрема після того, як він зробив їм зауваження через гучний відпочинок

У м. Ірпінь, що під Києвом, боєць Національної гвардії України отримав тяжке ножове поранення після того, як зробив зауваження компанії молодих людей, які гучно відпочивали. Невдовзі нападників було затримано, повідомляє прес-служба поліції Київської області.

"Встановлено, що 25-річний боєць Нацгвардії, пізно ввечері вигулюючи біля свого будинку собаку, зробив зауваження компанії молодих людей, які гучно відпочивали. Натомість один із молодчиків спочатку вдарив ножем четверолапого, який став на захист свого господаря, а потім наніс ножове поранення у живіт чоловікові", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що нині нацгвардієць у тяжкому стані перебуває у районній лікарні, а пес від нанесеного ножового поранення помер у ветеринарній клініці.

"У ході проведення невідкладних оперативних заходів працівники Ірпінського відділу поліції встановили та затримали осіб, причетних до скоєння цього злочину. Ними виявилися молоді місцеві жителі. Встановлено, що ножове поранення наніс один із молодиків, двоє інших - опитані працівниками поліції як свідки", - доповіли у відомстві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років.

Крім того, за даними правоохоронців, загалом до поліції Київської області впродовж доби надійшло 4 повідомлення про нанесення ножових поранень, також понад 100 повідомлень про сімейні сварки. В усіх випадках конфлікти та непорозуміння виникали на ґрунті вживання алкогольних напоїв. За всіма зареєстрованими фактами обласна поліція проводить відповідні перевірки.

Нагадаємо, раніше в Київській області, в селищі Іванків, суд узяв під варту без права внесення застави двох підлітків, які катували і ґвалтували 10-річного хлопчика-інваліда.