ua en ru

"Київоблгаз" посилює заходи з відключення боржників

"Київоблгаз" посилює заходи з відключення боржників Більше за всіх за газ заборгували мешканці пристоличних районів

Загальний борг за газ жителів Київської області досяг 600 мільйонів гривень. Для ліквідації заборгованості з початку року "Київоблгаз" відключив майже 5 тисяч боржників із загальним боргом понад 27 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба компанії.

За інформацією постачальника зі спеціальними обов'язками ТОВ "Київоблгаз Збут" зараз населення Київської області заборгувало за газ понад 600 млн гривень, що на 40% більше, ніж було у минулому році в цей же період.

"Якщо споживачі не вважають за потрібне платити за газ і не реагують на попередження, ми змушені вдатися до радикального і дієвого способу ліквідації заборгованості – до відключення від газопостачання", - пояснює голова правління "Київоблгазу" Дмитро Дронов, - в першу чергу це стосується споживачів з боргом понад 5 тисяч гривень". Також він додав, що для відновлення газопостачання, крім боргу, потрібно буде оплатити вартість робіт по відключенню та відновлення газопостачання.

У боротьбі з боржниками "Київоблгаз" приваблює також Державну виконавчу службу. З її допомогою вдалося повернути борги більш ніж 800 тисяч гривень.

У компанії заявили, що більше всіх за газ заборгували мешканці пристоличних районів. Так, лідерами серед неплатників виявилися Лісники, Хотов, Софіївська та Петропавлівська Борщагівки.