ua en ru

"Київоблгаз": у новій ціні на газ не передбачено додаткових коштів на обслуговування газових мереж

У новій ціні на газ не передбачено додаткових коштів на обслуговування газових мереж. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Київоблгаз".

За даними прес-служби, встановлення з 1 травня єдиної ціни на газ для населення на рівні імпортної ціни - 6,879 грн. / куб. м, має наблизити український газовий ринок до рівня європейського. Однак, зазначили в компанії, зміна вартості газу ніяк не вплине на розмір тарифу на розподіл ПАТ "Київоблгаз", тому додаткових коштів на розвиток інфраструктури, підвищення рівня безпеки та поліпшення обслуговування виділено не буде.

"Наша компанія повністю підтримує реформування газового сектора в європейському напрямку, - пояснює голова правління ПАТ "Київоблгаз" Володимир Машталирук, - але в першу чергу слід привести до європейських стандартів рівень інвестицій у газову інфраструктуру, збільшити фінансування на проведення ремонтів і модернізації газових мереж області, на підвищення якості обслуговування клієнтів Але в новій ціні газу достатньої кількості коштів на це не передбачено".

Підкреслюється, що тарифні обмеження створюють перешкоди підприємству для своєчасного і повноцінного проведення робіт з модернізації та ремонту газових мереж, забезпечення житлового фонду лічильниками газу, створення нових сервісів для клієнтів, роблять практично неможливим розвиток інфраструктури і впровадження інновацій.