ua en ru

У Києво-Святошинському районі побили журналіста

У Києво-Святошинському районі побили журналіста Фото: потерпілому оператору надана первинна медична допомога

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом події

У суботу, 28 жовтня, в с. Шпитьки Києво-Святошинського району, під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску оператору інформаційного порталу "Стопкор" були нанесені тілесні ушкодження. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

"Працівниками місцевої прокуратури спільно з співробітниками поліції проводився огляд місця події. При огляді на місце події прибули журналісти інформаційного порталу "Стопкор" для зняття відеосюжету про незаконний видобуток піску. У цей час чоловік, який спостерігав за роботою правоохоронців, почав перешкоджати законній професійній діяльності журналістів та наніс тілесні ушкодження оператору", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, потерпілому оператору надана первинна медична допомога.

За даним фактом прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста).

В даний час проводяться першочергові слідчі дії. Також хід досудового розслідування контролюється прокуратурою і вирішується питання про оголошення підозри.

Нагадаємо, у Грузії затримали підозрюваного у побитті журналістів на Евромайдане в Харкові.