ua en ru

Кияни закликали зупинити будівництво "Поділ Град Вінтаж", назвавши його незаконним

Кияни закликали зупинити будівництво "Поділ Град Вінтаж", назвавши його незаконним Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Жителі Подолу вимагають від влади втрутитися в ситуацію

Мешканці історичного Подолу і Воздвиженки вимагають від органів держвлади втрутитися у ситуацію і припинити будівництво на Вознесенському узвозі, яке відновилося з середини листопада цього року. Про це йшла мова на зустрічі активістів з народними депутатами у Верховній раді, передає РБК-Україна.

Ініціативна група називає будівництво незаконним і вже звернулася до президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Олексія Гончарука, мера Києва Віталія Кличка, генерального прокурора Руслана Рябошапки і парламентарів.

Актив Подолу захищає інтереси району у парламенті

Сьогодні біля Верховної Ради трапилось багато лихого. Але всередині парламенту для громади Воздвиженки і Подолу, вибачте за пафос, засяяло світло надії. Наша активістка Tatiana Maksymenko ознайомила депутатів з тімі жахами, які переживають воздвиженці. А саме: Замість шкільної інфраструктури на Вознесенському узвозі будують 14-поверхове одоробло Поки ми боролися за правду в судах, горе-забудовник облаштував бетонний мур і стахановським темпом зводить 2-й поверх (про сумну долю Подільського фруктового саду помовчимо) Звернулись до Кличка - заходів з проханням допомогти нам відстояти зелений Поділ; до Генерального прокурора Rouslan Riaboshapka - перевірити законність будівництва; до Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України з вимогою втрутитись у ганебний дерибан київських схилів та до Президента Володимир Зеленський - взяти на себе відповідальність у цій ситуації Віримо у небайдужість кожного, до кого звернулись!

Опубліковано Наша Воздвиженка Вівторок, 17 грудня 2019 р.

Подоляни просять владу допомогти зупинити будівництво 14-поверхового будинку ЖК Поділ Гранд Вінтаж (Поділ Град Vintage). Активісти зазначають, що будівля будують без дозвільних документів і на тлі судових процесів, які забороняють будь-які будівельно-монтажні роботи.

Крім того, будівництво знищує інфраструктуру місцевої школи, готової до прийому дітей з весни, і Подільський фруктовий сад, стверджують активісти. Новий ЖК з високою ймовірністю стане причиною нових зсувів земель зі схилу під Львівською площею - це пряма загроза місцевим жителям. Також зведення ще однієї будівлі призведе до транспортного колапсу в районі верхнього Подолу і Воздвиженки, вважають активісти.

Місцеві жителі вже оголосили безстрокову акцію протесту та мають намір всіляко боротися проти будівництва чергового ЖК.