ua en ru

Кияни почали активніше купувати житло в новобудовах замість "вторинки"

На сьогоднішній день тенденцією ринку є підвищення попиту на житло в новобудовах, тоді як раніше кияни воліли "вторинку". За словами президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра, останнім часом попит на житло в новобудовах майже вдвічі перевищує "вторинку".

На сьогоднішній день тенденцією ринку в Києві є підвищення попиту на житло в новобудовах, тоді як раніше кияни воліли "вторинку". За словами президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра, останнім часом попит на житло в новобудовах майже вдвічі перевищує "вторинку".
"Сьогодні в роботі ми маємо 49 ділянок, і це, насамперед, 8 тис. інвесторів, які сьогодні повірили в Холдинг, і вклали свої кошти в будівництво. І ми не маємо ніякого права зупинитися хоча б на секунду, когось підвести, або зробити якісь кроки, які б спонукали людей думати, що вони щось зробили не правильно. Хочу підкреслити, що ми повністю виконаємо свої зобов'язання, до кінця. Не підведемо ні в якому разі, ні одного інвестора", - говорить Кушнір.
В цей же час, за словами експерта Сергія Костецького, останнім часом попит на житло серед українців дещо активізувався порівняно з попередніми місяцями поточного року.
"Якщо говорити про попит, то його мінімальний пік був у березні, тоді він настільки сильно впав вперше за останні 20 років. Такої невеликої кількості угод ні на первинному, ні на вторинному ринку нерухомості України не було. У квітні-травні ситуація почала змінюватися, кількість угод почало зростати, і, станом на сьогодні все більш-менш стабілізувалося, кількість угод почало зростати", - зазначає Костецький.
Що стосується вартості житла в столиці, то до кінця літа особливо рости не буде. За прогнозами президента Асоціації фахівців з нерухомості Сергія Злидня, серйозних змін на ринку нерухомості до кінця літа не варто очікувати, тільки з початком осенирынок дещо пожвавиться. Ціна квадратного метра залишиться такою ж, але збільшиться кількість транзакцій.
"Якщо кількість угод зросте серйозно, і ринок насититься, тоді можна буде вже говорити про зміну ціни. До кінця цього року ми не прогнозуємо такого насичення", - подчекрнул Злидень.
За словами експертів, зростання попиту в Київській області на первинну нерухомість в травні-червні збільшився в межах 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
"В цілому, за останні півтора року попит на первинне житло у так званих буферних зонах (забудова між Києвом і приміськими населеними пунктами) збільшився більш ніж на 20%", - відзначає експерт.
Найбільшим попитом на первинному ринку нерухомості в червні користуються однокімнатні квартири загальною площею від 30 до 50 кв. м, на які припадає близько 62% від загальних продажів по Київській області.

На даний момент є всі предпосили для вигідної покупки квартири під Києвом, але хто з забудовників самий надійний і як вибрати правильне місце розташування?
На думку експертів, Бєлгородське напрямок є найбільш оптимальним за низкою параметрів ( віддаленість від Києва, наявність міських комунікацій, зелена зона, розвинена інфраструктура і звичайно надійний забудовник) для покупки квартири під Києвом зараз.
Експерти відзначають один житловий комплекс - «Европейске Місто», який розташований всього в 3 км від Києва в Крюковщине. Перевагами даного РК є: міські комунікації (один з небагатьох РК, що підключений до міста в цьому районі), три заселених будинку (вчасно здані в експлуатацію) , європейська якість житла і надійний забудовник (який будує більше 9 років). У період кризи РК здав будинок в експлуатацію на 3 місяці раніше термінів.
Експерти відзначають, що головною перевагою даного РК є зручна система розстрочки до 3-х від забудовника, яка дасть можливість платити за власне житло, а не платити оренду, викидаючи гроші на повітря.
Сьогодні ЖК «Европейске Місто» продає свої квартири за акційним курсом - 9.5 ( перший внесок всього - 30%), який зафіксований до 30 червня. Ознайомитись з умовами покупки і подивитися планування можна ТУТ!