ua en ru

"Київенерго" заявляє про заборгованість перед "Нафтогазом" у 975 млн грн

"Київенерго" заявляє про заборгованість перед "Нафтогазом" у 975 млн грн Фіндиректор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова

Заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" склала 975 млн грн. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила фінансовий директор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Компанія закінчує цей опалювальний сезон з рекордним рівнем розрахунків за природний газ. Так, за період з 1 квітня минулого року по 1 квітня цього року заборгованість" Київенерго "перед НАК" Нафтогаз "складає 975 млн грн, це в 2,6 рази менше ніж заборгованість вульгарного року. Протягом цього періоду компанія перевела НАК "Нафтогаз України" більше ніж 5,3 млрд грн, це майже в два рази більше, ніж торік", - сказала Грязнова.

При цьому, як зазначив генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко, компанії вдалося зменшити споживання газу для виробництва тепла населенню та іншим споживачам більш ніж на 18% в цьому опалювальному сезоні.

Як повідомили в "Нафтогазі" 8 квітня, заборгованість ВАТ "Київенерго" за газ, використовуваний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 94 млн грн (4,1%). "Суспільство залишається найбільшим підприємством-боржником, загальний борг якого становить майже 2,2 млрд грн", - зазначили в НАК.

Нагадаємо, за даними "Київенерго", рівень оплати за теплоенергію впав на 25%.