ua en ru

У "Київенерго" прогнозують найскладніший за 10 років опалювальний сезон

У "Київенерго" прогнозують найскладніший за 10 років опалювальний сезон Фото: "Київенерго" заявило про початок опалювального сезону в складних умовах

У компанії заявляють про високі ризики аварійності в тепломережах

Опалювальний сезон 2016-2017 років у Києві стане одним з найскладніших за останні десять років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Київенерго".

"Опалювальний сезон 2016-2017 років стане одним з найбільш складних за останнє десятиліття", - йдеться в повідомленні.

У компанії також назвали головними причинами цього брак фінансування теплоенергетики і арешти рахунків підприємств теплокомуненерго в результаті незбалансованого регулювання механізму розрахунків теплопостачальників за газ, що призвело до обмеження інвестицій та розвитку теплових компаній.

"Цього року "Київенерго" готувало теплове господарство столиці в умовах арештованих рахунків, не маючи можливості реалізувати заплановані інвестиційні проекти з реконструкції мереж і об'єктів теплопостачання, а також залучати підрядні організації. Найбільш негативним наслідком цього стало підвищення аварійності в мережах на 15% під час гідравлічних випробувань у міжопалювальний сезон", - йдеться в повідомленні.

У компанії також мілини, що 70% київських тепломереж давно відпрацювали нормативний 25-річний ресурс, в результаті чого ризики високої аварійності будуть залишатися протягом опалювального сезону.

"З початку року на тепломережах Києва, які перебувають у зоні обслуговування "Київенерго", відбулося 10187 пошкоджень проти 9017 за аналогічний період минулого року", - додали в компанії.

Нагадаємо, раніше ВР підтримала за основу законопроект про погашення боргів теплопостачальних підприємств.