ua en ru

"Київенерго" максимально сприяє передачі теплового блоку місту, - КМДА

"Київенерго" максимально сприяє передачі теплового блоку місту, - КМДА Фото: Петро Пантелеєв (kievcity.gov.ua)

З 1 травня за опалення та постачання гарячої води в Києві буде відповідати "Київтеплоенерго"

"Київенерго" і міська влада ефективно взаємодіють у процесі передачі теплових мереж міста та підготовки до наступного опалювального сезону. Про це в ефірі NewsОne заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Діяла угода між містом і "Київенерго", вона діяла 17 років, і зараз вона припиняється. Це не воля однієї із сторін, це природне явище. Майно повертається в місто. І тут завдання обох сторін, і "Київенерго", і міських служб – пройти цей гіперскладний період, пройти стабільно, знизити ризики. Головне - якісно підготуватися до наступного опалювального сезону. Це завдання номер один. Я тут не можу говорити про якісь проблеми у взаєминах. І "Київенерго", і міські служби працюють на цей результат спільно. Тобто, таке завдання стоїть, і я переконаний, що ми його виконаємо", - зазначив він.

За словами заступника голови КМДА, з 1 травня за опалення та постачання гарячої води в Києві буде відповідати міське підприємство "Київтеплоенерго". Коментуючи відсутність гарячої води, він зазначив:

"Дійсно, ми в цьому році закінчили опалювальний сезон трохи раніше і почалися роботи з підготовки до опалювального сезону наступного. Ви правильно сказали, що, враховуючи перехідні, хворобливі процеси необхідно зробити все, щоб нормально підготуватися до наступного опалювального сезону. Тому розпочалися гідравлічні випробування. Тому третина будинків зараз знаходяться в зоні відключення гарячої води. Тривають роботи з підготовки обладнання, випробування. І я думаю, я переконаний, що це тимчасове явище, як було і в минулі роки".

Відомо, що з 1 травня ПАТ "Київенерго" передає на баланс новоствореного комунального підприємства "Київтеплоенерго" все теплове майно міста.

Як заявляв генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко, компанія повністю готова до передачі муніципальних енергетичних активів на баланс КП "Київтеплоенерго".