ua en ru

У Києві під будівлею МВС мітингувальники вимагали звільнення добровольців

У Києві під будівлею МВС мітингувальники вимагали звільнення добровольців Фото: Анатолій Виногродський (Facebook Анатолія Виногродського)

Мітингувальники заявляють про викрадення Леоніда Литвиненка й Анатолія Виногродського

Біля будівлі МВС у Києві в неділю ввечері, 26 листопада, зібралися близько 20 представників організації "Добровольчий рух ОУН" з вимогою звільнити раніше затриманих представників організації Леоніда Литвиненка й Анатолія Виногродського. Про це повідомляє "Громадське".

Наголошується, що учасники акції тримають прапори та плакати з написами "Звільніть добровольців", "Добровольці Бек, Гап, Хаммер викрадені мусорами". Крім цього, присутні вигукували у гучномовець: "Ми вимагаємо свободу добровольцям".

Самі учасники акції протесту, повідомляє видання, заявили, що захищають представників організації "Добровольчий рух ОУН" Леоніда Литвиненка та Анатолія Виногродського, які, за їхніми словами, були "викрадені".

Нагадаємо, поліція затримала 26 листопада в Києві та Житомирській області колишніх бійців добровольчих батальйонів Анатолія Виногродського і Леоніда Литвиненка. Чоловіків підозрюють у скоєнні розбійного нападу на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств (ПСП) Кіровоградської області.

Пізніше стало відомо, що затриманих везуть до слідчого донецької поліції в Маріуполь.