ua en ru

У Києві завтра очікується гроза

У Києві завтра очікується гроза Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У Київраді нагадали, як поводитися під час грози

У середу, 29 серпня, у Києві очікуються короткочасні дощі та грози. Про це повідомляє Київська міськрада, посилаючись на дані Українського гідрометцентру.

Вказано, що у столиці у середу мінлива хмарність. Вітер переважно північний, 5-10 м/с. Температура вночі 15-17 градусів, вдень 22-24 градусів.

У міськраді порадили під час грози на природі спуститися у низину; відійти від поодиноких дерев, стовпів, вишок; відійти подалі від водойм; а на відкритій місцевості сховатися у ямку (рів), а групі людей слід розташуватися поодинці.

До того ж у відомстві закликали громадян зняти із себе металеві речі та покласти окремо від себе; якщо є гумові або поліетиленові речі, то ними можна вкритися (підкласти під себе); у лісі слід сховатися під невисокими деревами або у кущах.

Підкреслюється, що під час грози не можна ховатися під дуже високими деревами; сидіти на галявинах; ховатися під скелями; іти відкритою місцевістю у мокрому одязі або щільною групою та купатися.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, у вівторок, 28 серпня, очікується погіршення погодних умов, місцями можливі грози і град. Згідно з повідомленням Укргідрометцентру, вдень 28 серпня в західних, північних (окрім Сумської) і Вінницькій областях місцями грози, град і шквали 15-20 м/с. А у Київській області 28 серпня вдень місцями гроза, шквали 15-20 м/с.

У Києві та Київській області сьогодні, 28 серпня, збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки.